Au dessus des étangs, au-dessus des vallées,

Des montagnes, des bois, des nauges, des mers,

Par delà le soleil, par delà les éthers,

Par delà les confins des Triangles cachés,

La nature est un temple où de vivants piliers

Laissent parfois sortir de confuses paroles;

L’homme y passe à travers des forêts de symboles

Qui l’observent avec des regards familiers.

 

Charles Baudelaire

Les Fleurs du Mal (adaptation)

III Elevation, IV Correspondances

 

 

corsica 2012

corsica 2012

Aquest treball parteix de la suma d'uns quants reptes. Potser el primer seria voler retratar arbres i que aquests adquireixin el protagonisme essencial en l'entorn. El segon: treballar el format panoràmic vertical, un repte compositiu que sempre ha atret l'autor. Però aquest no ha quedat del tot resolt al duplicar el negatiu i trencar el format original de 24x65 cm; sinó que ha acabat dins el clássic rectangle.

Una altra intenció d'aquest exercici és presentar una sèrie de fotomuntatges sense retoc digital. Volent homenatjar al gran referent del gènere Jerry Ueslman.

Totes les imatges han estat capturades amb càmera panoràmica i pel·lícula blanc i negre. Les limitacions no han permès poder donar l'acabat ideat a les còpies, i aquestes han acabat siguen impressions. En un futur la idea és que aquestes imatges puguin sortir d'una ampliadora, per això no caldrà res més que pressupost, cartolines amb triangles retallats i hores de laboratori. Totes les imatges s'han disparat amb la càmera panoràmica Hasselblad X-pan II, pel·lícula tri-x 400 i cap d'elles esta pensada per ser editada en ordenador només s'ha ajustat el contrast i aplicades reserves amb formes geomètriques (triangles). Els arbres tenen procedències molt diverses, els primers són de la regió de Lleó on es va originar la idea però la majoria van ser capturats a l'illa de Còrsega durant els estius del 2012 i 2013.